Translate

luni, 3 februarie 2014

Clatite cu pui, branza si praz

Sunt delicioase ca aperitiv, au la baza un banal aluat de clatite , de la care incepem sa ne jucam .Se pot face diverse umpluturi ,eu astazi o sa va prezint ce am facuta ultima oara.
Aveti nevoie de:
*pentru aluatul de clatite:
-3 oua
-300 de grame de faina
-300 de ml. de lapte
-250-300 de ml. de apa minerala
-un praf de sare
*pentru umplutura
-un piept de pui spalat si curatat de pielite
-un fir de praz
-200 gr branza de capra
-1 ou,piper
-1 lingura oregano si cimbru uscat
*mai aveti nevoie de:
-cateva  fire de ceapa verde 
-ulei de masline,ulei de floarea soarelui(pentru prajit foile de clatita)
-200 ml bulion de rosii
-2 catei de usturoi
-o mana de busuioc verde
-sare si piper
Se pregatesc intai foile de clatita.Se pune faina intr-un vas,se face o adancitura in mijlocul ei si se sparg ouale inauntru.Se adauga uleiul, sarea si un pic de lapte.Se amesteca bine pana se omogenizeaza,dupa care se adauga restul de lapte putin cate putin pana ce va capata consistenta unei smantani mai lichide. Se pune in tigaie o lingurita de ulei, se incinge bine si se toarna cu un polonic aluatul pentru clatite, si se prajesc foile.
Dupa asta trecem la umplutura.Pieptul de pui se toaca in bucati si fasiute mici.Prazul se marunteste si se pune la calit in ulei de masline.Se adauga si pieptul de pui sa se rumeneasca.Dupa ce s-au rumenit , se iau de pe foc si se amesteca cu branza de capra si oul.Se pudreaza totul cu oregano, cimbru si piper .Se amesteca bine si cu asta gata umplutura.
Se ia o alta tigaie si se pune sa se rumeneasca cateii de usturoi in ulei de masline.Cand incep sa prinda un pic de culoare , se stinge totul cu bulionul de rosii.Se pune si busuiocul verde tocat si se mai lasa sa dea in vreo doua clocote, dupa care se ia de pe foc.
Se ia un vas intins pentru cupor.Se toarna bulionul si se intinde pe fundul vasului.Se ia apoi cate o foaie de clatita, se pune din umplutura in mijloc, se strang marginile  si se leaga capetele cu cate un fir de ceapa.
Se formeaza astfel cate clatite vrem sau cat ne ajunge umplutura.Se baga totul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute.Dupa ce se scot se pot servi cu un sos de smantana alaturi.
Sunt excelente ca aperitiv si merg si ca fel principal pentru o cina !!Savoarea prazului ,impreuna cu branza de capra si bucatelele de pui ,fac ca totul sa se imbine perfect in aluatul de clatita copt pe patul de rosii !!!!  


Pofta Buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu