Translate

marți, 25 februarie 2014

Tocanita de fasole verde si dovlecei cu smantana

Ca de obicei, ce pot sa va spun: rapida si gustoasa.Excelenta de facut ca garnitura, interesanta si in varianta de post , cand in loc de smantana putem pune suc de rosii!
Aveti nevoie de:
-un kg de fasole verde curatata
-2 dovlecei
-3 catei de usturoi
-200 gr de smantana
-o legatura de marar verde
-o lingurita de cimbru uscat si macinat
-ulei de masline, sare si piper
Se pune pe foc o oala cu apa si sare.Cand apa fierbe, se pune si se opareste fasolea verde.Dupa ce s-a oparit, scoatem si scurgem fasolea, pastrand si o cana din apa in care le-am fiert. Dovlecelul se spala si se taie in cubulete.Usturoiul se curata si se marunteste.Intr-o tigaie se pune la calit in ulei de masline, usturoiul si lingurita de cimbru.Punem si cubuletele de dovlecel sa se inmoaie si sa prinda un pic de culoare. Dupa ce au prins culoare , adaugam si fasolea scursa, cateva minute, sa-si traga aromele.Se stinge cu apa pastrata de la oparitul fasolei.Se lasa sa scada un pic apa.Spre final adaugam smantana, amestecam bine si lasam sa mai dea odata in clocot.Mararul se toaca marunt si se presara pe deasupra, ca sa incununeze festivalul aromelor care se imprastie in bucatarie.
Se poate servi atat ca garnitura langa o friptura la gratar, cat si ca fel principal, atat in versiunea de "dulce" cat si in versiunea de post! Este delicioasa si savuroasa, nemaivorbind  si de aromele care le imrastie din farfurie!

Pofta Buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu