Translate

miercuri, 5 februarie 2014

Tarta rapida cu mere

Asa cum v-am mai spus (spre marele meu regret), nu prea ma pricep la dulciuri/prajituri/placinte,etc.Din cand in cand mai fac cate o incercare, simpla nu foarte complicata, iar cand imi iese v-o povestesc si voua. Ultima isprava, a fost aceasta tarta cu mere.
Aveti nevoie de:
-un kg de mere(ce tip doriti dvs!!)
-un aluat foetaj
-scortisoara , 2 pliculete zahar vanilat
-unt , faina
-250 gr de zahar 
-un ou 
Se curata merele de coaja.Se dau apoi pe razatoarea cu ochiuri mari.Se ia o tigaie mai adanca , unde se pun merele rase sa se caleasca un pic in unt.Se adauga peste ele scortisoara, zaharul vanilat si jumatate din cantitatea de zahar.Se lasa sa se inmoaie bine, dupa care se iau de pe foc.Aluatul de foetaj,  se presara cu faina si se intinde mai bine foaia.Se imparte in doua , lasand o foaie mai groasa si una mai subtire, dar egale ca dimensiuni.Se ia o tava de cuptor potrivita , se unge cu unt si se intinde foaia mai groasa pe fundul ei , ridicandu-i marginile.Se fac mici crestaturi in foaie cu ajutorul unui cutit.Se adauga merele trase in tigaie, dupa gust si dorinta mai adaugati restul de zahar si scortisoara.
Venim apoi cu cealalta foaie de aluat si acoperim totul bine, unind marginile cum trebuie, ca sa nu se desfaca in momentul coacerii.
Oul se bate cu un pic de zahar.Marginile si foaia de deasupra se ung apoi cu un pic de ou  batut.Se baga totul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-60 de minute, pana cand s-a rumenit totul frumos.
Se poate manca si calda , dar mai buna este rece.Este simpla si savuroasa, merge in orice anotimp, cu toate ca aromele de mar si scortisoara se potrivesc mai bine iernii!!!


Pofta Buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu