Translate

joi, 9 ianuarie 2014

Praz in foietaj

Si ca sa ramanem in spiritul foietajului, o sa va prezint mai jos o reteta simpla , de la un apertiv pe care l-am incercat de revelion si care cred ,ca, chiar mi-a iesit.Se face repede iar gustul este unul interesant !
Aveti nevoie de:
-2 fire de praz potrivit de groase
-200 gr de cascaval afumat
-1 foaie aluat foietaj, 1 ou
-1 lingurita cimbru
-sare si piper
Prazul  se curata si se taie in  bucati lungi de 15-20 cm.Cascavalul se feliaza, dupa care fiecare felie se taie in bastonase.Oul se bate bine. Foaia de aluat se intinde si se presara cu cimbru , sare si piper.Cu ajutorul unui sucitor , presam condimentele in foaie si o mai intindem un pic, dupa care o taiem in benzi late de 5-7 cm.Se ia apoi o bucata de praz potrivita (daca e prea groasa o mai taiem!), 2 bucati de cascaval si se leaga (acopera) cu benzi de aluat,astfel incat sa acoperim tot cascavalul(ca pe un mini croissant), putand lasa afara capetele de la praz -partea de cimbru ,sare si piper a benzii va veni la interior.Se ung apoi cu ou batut si se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade, unde se lasa pana cresc si se rumenesc frumos. 
Sunt delicioase ca aperitiv  si daca vreti puteti sa le si presarati cu cascaval inainte sa le bagati la cuptor, pentru a deveni si mai satioase!!Oricum sunt excelente in a face sa alunece,la aperitiv,un pahar de sampanie sau vodca bine racite !!


Pofta Buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu