Translate

luni, 10 februarie 2014

Tarta alba

Este delicioasa si savuroasa, se face rapid si contrastul dintre umplutura si marginile rumenite, place ochiului si te incita sa mai iei o felie!!!
Aveti nevoie de:
-un aluat foetaj
-250 gr bacon
-250 gr ciuperci champignon
-un fir de praz
-o lingura de oregano
-200 gr smantana,100 gr telemea sfaramata
-2 oua, un cubulet de unt
-ulei de masline,sare si piper
Bacon-ul se taie cubulete.Ciupercile ,se spala si se taie feliute.Prazul se curata si se taie rondele subtiri.Intr-o tigaie cu ulei de masline, se pun la calit ciupercile.Cand incep sa-si lase zeama se adauga si bacon-ul si prazul sa se rumeneasca.Se presara si jumatate din cantitatea de oregano, lasandu-se sa se intrepatrunda aromele.Dupa ce s-au rumenit toate un pic, se ia tigaia de pe foc.
Se amesteca intr-un bol, smantana cu branza sfaramata,cele doua oua si restul de oregano.Se adauga si bacon-ul,ciupercile si prazul rumenit,amestecandu-se totul bine.Se gusta si se sareaza si pipereaza dupa gust. Intr-o tava de cuptor , unsa cu unt se aseaza aluatul, lasandu-se marginilepeste.Se adauga umplutura si se trag marginile peste.Se baga in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 40 de minute. 
Este excelenta ca aperitiv si merge consumata atat calda , cat si rece.Cea mai buna optiune este insa sa fie consumata calda , alaturi de un pahar de sampanie sau prosecco!!!


Pofta Buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu