Translate

vineri, 7 februarie 2014

Fusili cu praz si bacon

Rapide si gustoase, imbina savoarea prazului, cu aroma bacon-ului si consistenta smantanii.Se fac foarte repede si sunt chiar simplu de facut!
Aveti nevoie de:
-300 gr de fusili
-doua fire de praz
-150 gr de bacon
-250 gr smantana
-un ou
-un catel de usturoi tocat marnt
-o lingurita cimbru uscat
-o mana de busuioc verde
-o mana de parmezan ras
-ulei de masline, sare si piper
Prazul se scurata si se taie bucati.Bacon-ul se taie cubulete.Se pune la calit in ulei de masline, prazul , bacon-ul si catelul de usturoi, respectandu-se aceasta ordine.Se presara totul cu cimbru si se lasa la foc mic sa se intrepatrunda aromele si sa se rumeneasca.
Intr-o oala cu apa fiarta si sarata punem pastele, respectand indicatiile de pe pachet.Cand au fiert, le scoatem si le punem peste praz si bacon lasand un pic sa-si traga arome, dupa care stingem totul cu apa in care au fiert.Se mai lasa pe foc 2 minute , dupa care se ia de pe foc si se varsa intr-un bol pentru cuptor.Jumatate din cantitatea de smantana se bate cu oul si jumatate din cantitatea de busuioc verde tocat si se varsa peste paste,praz si bacon,amestecandu-se totul bine.Se presara cu un pic de parmezan si se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 5 minute.
Dupa 5 minute(nu lasati mai mult !) se scoate din cuptor se adauga restul de smantana si se amesteca totul bine.Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se presara si restul de parmezan si busuioc verde tocat si se serveste.
Sunt bune atat calde ,cat si reci !Daca vrem mai mult sos , se poate folosi smantana de gatit sau smantana normala se poate subtia cu ajutorul apei in care au fiert pastele!



Pofta Buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu