Este sezonul ghebelor, le gasim si prin piete si o sa va prezint acum o modalitate rapida,gustoasa si savuroasa de a le gati!!( a le gati e mult spus, a face o salata e altceva!!)
Aveti nevoie de:
-1 kg de ghebe
-o legatura de patrunjel
-o capatana de usturoi
-ulei si otet de vin
-sare si piper
Ghebele se curata, se spala si se verifica bine sa nu aiba ramase impuritati.Se pun la fiert intr-o oala cu apa si sare. Separat, patrunjelul se toaca marunt. Usturoiul se curata si se zdrobeste.Se freaca usturoiul zdrobit cu patrunjelul tocat, sare,piper,ulei si otet.Se mai poate adauga si un pic din apa in care au fiert ghebele.Cand ghebele au fiert, se scurg bine si se pun intr-un bol de salata sa se raceasca.Dupa ce s-au racit ,se adauga sosul de usturoi si patrunjel si se amesteca cu destoinicie.Dupa gust si dorinte se mai pot stropi cu ulei sau otet si regla cu sare si piper.
Se poate servi ca o salata sau merge si ca garnitura ! Mie personal imi place sa le mananc impreuna cu un colt de paine calda, pe vatra sau chiar si cu mamaliga!!
Pofta Buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu