Am incercat si mi-a reusit. Este
gustos, simplu de facut si are si o tenta exotica!!
Aveti nevoie de:
- 300 gr de orez cu bob lung
- un dovleac de 1 kg
- o ceapa, un ardei gras rosu, un
morcov
- 1 l supa de legume (sau de pui sau
vita)
- 7-8 boabe ienibahar
- 2 lingurite praf de curry
- ulei, sare si piper
- patrunjel verde tocat pentru decor
Orezul se pune intr-un bol, se
acopera cu apa si se pune la inmuiat pentru 15-20 de minute. Ceapa se taie marunt,
ardeiul gras si morcovul se taie in bucatele. Dovleacul se curata de coaja si
seminte si se taie cubulete de 2 cm. Se ia o oala mai adanca, se adauga
ulei si se pune la rumenit ceapa, ardeiul si morcovul pe foc
mic. Se adauga si boabele de ienibahar (un pic zdrobite ca sa-si lase aroma mai
bine!) si o lingurita de curry. Cand incep sa se inmoaie legumele, adaugam
si jumatate din cantitatea de dovleac, lasandu-l sa-si traga aromele. Adaugam
apoi sa se caleasca un pic si orezul inmuiat si bine scurs de apa. Amestecam
bine totul ca sa nu se lipeasca. Se stinge totul cu supa si se lasa sa fiarba la
foc molcolm. Dupa 10 minute de fiert incet, se adauga si restul de dovleac
(astfel o sa avem in compozitie un dovleac mai lipicios si unul mai
crocant!) si lingurita de curry.Se lasa inca 7-8 minute sa fiarba totul
bine, se sareaza si pipereaza dupa gust, dupa care se baga oala pentru 15-20 de
minute in cuptorul preincalzit la 180 de grada, ca sa mai scada un pic. Se
serveste presarat cu patrunjel.
Este o combinatie delicioasa si daca
doriti sa-i dati si
o altfel de tenta, mai savuroasa si un pic picanta, puteti presara odata cu
a doua transa de dovleac si o lingurita de fulgi de ardei iuti, ca sa
imbinam iutimea lor cu dulceata dovleacului !!
Pofta Buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu