Translate

joi, 12 decembrie 2013

Tocanita de hribi

Este o buna,simpla si gustoasa garnitura.In perioada lor de crestere(vara dupa ploaie) sau de comercializare, este bine sa-i spalam si sa-i oparim (sau dupa dorinta sa-i uscam), dupa care sa-i bagam la congelator, pentru a putea profita de ei si in alte anotimpuri.Eu am avut un pachet de hribi , astfel pastrati, de care m-am folosit!
Aveti nevoie de:
-600 gr hribi
-250 gr smantana dulce
-un pahar lapte
-o capatana de usturoi
-o legatura de patrunjel verde
- o mana de cimbru verde,o foaie de dafin
-ulei de masline, sare si piper
Hribii daca sunt prea mari se taie in bucati mai mici.Se pune o oala cu apa, dafin si sare pe foc.Se oparesc bucatile de hribi, in apa clocotita, pentru 2-3 minute.Se scot apoi si se scurg bine.Se ia o tigaie, se pune ulei de masline si se pune la incins.Usturoiul se curata si se toaca marunt.Cimbrul se toaca marunt si el.Se pune jumatate din cantitatea de cimbru si usturoi, in uleiul incins , se lasa un minut sa dea savoare in plus uleiului, dupa care adaugam bucatile de hribi.Dam focul mai mic si lasam sa-si lase toata zeama, avand grija sa nu se lipeasca.Punem laptele, lasand focul la fel de mic.Adaugam smantana, restul de cimbru si usturoi si lasam sa fiarba totul molcolm, pentru 15-20 de minute, pana scade totul bine.Patrunjelul se toaca si el marunt.Adaugam o parte din patrunjel in compozitie si amestecam totul bine.se sareaza si pipereaza dupa gust.Restul de patrunjel se presara la final , inainte de a servi. 
Ideala langa carnuri(dar buna si singura sau alaturi de o mamaliguta), alaturi de un pahar de vin alb demisec, bine racit, devine o placere a simturilor!!


Pofta Buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu