Translate

miercuri, 18 decembrie 2013

Mancare de mazare

O retea traditionala a bucatariei romanesti, pe care am urmat-o pas cu pas si a iesit ceva excelent!!Simpla si delicioasa, se poate face cu mazare proaspata daca gasiti, daca nu este buna si cea congelata(eu congelata am folosit), acum spre sfarsitul postului , este o alternativa foarte buna!!
Aveti nevoie de:
-1 kg de mazare
-1 ceapa mare alba
-3 rosii oparite si taiate cubulete(sau mai simplu 1 cutie rosii taiate)
-3 linguri bulion de rosii
-2 linguri de zahar
-ulei , sare si piper
-o legatura de marar proaspat
Ceapa se curata si se taie pestisori.Se pune la calit , intr-o oala(mai mare) cu o lingura de ulei.Cand incepe sa prinda culoare , se adauga si rosiile taiate cubulete, sa-si lase zeama.Dupa 3-4 minute ,adaugam si mazarea sa se caleasca si sa traga un pic din arome.Separat incalzim 1/2 l de apa.Cu apa calda, stingem mazarea si lasam sa fiarba incet acoperit.Aici este tot spilul acestei gateli,sa potrivim focul nu prea tare , dar nici prea incet, ca mazarea sa fiarba cat si cum trebuie.Dupa aproximativ 40-45 de minute , cand toata minunatia a fiert si a scazut ,se adauga bulionul, zaharul si sarea si piperul dupa dorinta.Se mai lasa un pic ca sa se lege totul, dupa care se presara cu mararul tocat si maruntit.
Devine o simfonie a gusturilor, cu mararul verde presarat intr-o mare rosie!Poate fi mancata ca fel principal (in special de cei care tin post)sau ca garnitura alaturi de carnuri!!Este un fel usor , bogat in proteine, simplu si delicios!!!

Pofta Buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu