Translate

vineri, 6 decembrie 2013

Chiftelutele lui Nica

Asa cum le spune si numele, sunt unul din felurile preferate de Nica.Foarte apropiate de reteta originala, are doar mici adaugiri.Sunt excelent si simplu de facut , oricand te pot salva cand ai o pana de idei !!
Aveti nevoie de:
-500 gr carne tocata amestec
-frunze de ceapa verde
-un cartof , un morcov
-o felie de paine inmuiata in lapte
-o ceapa mica
-6 catei de usturoi
-2 oua
-o lingura de cimbru uscat
-o legatura de marar verde
-o lingurita sos Worchestshire
-3 linguri faina, ulei de prajit
-sare si piper
-optional : pentru cei care le doresc mai picante se poate adauga fulgi de ardei uscati
Cartoful, morcovul si ceapa se curata si se spala.Usturoiul se curata si el.Se ia un bol unde se pune carnea tocata peste care incepem sa adaugam: frunzele de ceapa tocate marunt, cartoful dat pe razatoarea mica si apoi scurs bine, morcovul dat si el pe razatoarea mica, felia de paine,scursa si apoi tocata marunt, usturoiul facut pasta,ceapa tocata si ea marunt, cimbru uscat si mararul verde maruntit, sosul Worchestshire si cele 2 oua. Se amesteca apoi bine totul sa se omogenizeze.Se sareaza si pipereaza  totul dupa gust si dorinta. Optional se pot pune si fulgii de ardei in compozitie.
Se umezesc apoi mainile si se formeaza bile din compozitie.Pe un platou sau fund se pune faina.Se dau bilele de compozitie prin faina si se aplatizeaza usor cu podul palmei.Astfel se formeaza chiftelele.
Intre timp se pune la incins intr-o tigaie ,uleiul -cam de doua -trei degete.Cand uleiul s-a incins, se da focul mai incet si se adauga chiftelele la rumenit. Atentie sa nu le ardem , mai repede decat dorim si ele sa ramana nefacute la mijloc.Se scot pe un servet absorbant si se pot consuma.
Sunt delicioase si servite doar cu un colt de paine proaspata.Calde , alaturi de un piure cu bucatele de cas prin el si o salata de varza , devin un bastion al amintirilor , care ne face sa ne intoarcem in timpul copilariei, cand ne furisam prin bucatarie si furam de pe langa bunica  cate una, din cauza ca nu mai aveam rabdare pana la masa!!!


Pofta Buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu