Translate

vineri, 6 septembrie 2013

Tarta cu dovlecei si bacon

Este delicioasa, rapid de facut si totdeauna te scoate din incurcatura, cand nu stii ce sa mai pregatesti!
Aveti nevoie de:
- 1 aluat foetaj
- 2 dovlecei, 4 catei de usturoi
- 150 gr bacon afumat, 75 gr parmezan
- 200 gr smantana, 2 oua
- o mana de busuioc verde, sare si piper
- ulei de masline, un cubulet unt pentru uns tava
Dovleceii se spala si se taie cubulete. Bacon-ul se marunteste si el si se pune intr-o tigaie la calit cu ulei de masline. Se adauga si usturoiul maruntit si dovlecelul cubulete. Se lasa sa se rumeneasca un pic si se ia de pe foc. Intr-un bol se amesteca smantana cu cele 2 oua ,1/2 din cantitatea de busuioc tocat, sare si piper dupa gust. Se adauga si bacon-ul si dovleceii si se amesteca bine. Se ia o tava de cuptor, se unge cu unt si se intinde aluatul, avand grija sa avem pe fiecare parte a tavei marginile ridicate. Se pune compozitia si se coboara marginile. Se presara parmezan si restul de busuioc pe deasupra. Se baga la cuptor (eu o bag la 200 de grade si o las cam 35-40 min) si se scoate cand s-a rumenit.



Am servit-o ca aperitiv, alaturi de crostini si bruschette (ca in foto) si a fost mai mult decat satioasa si delicioasa. Se poate face si un sos de smantana cu usturoi si marar cand se serveste!


Pofta Buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu