Translate

vineri, 13 septembrie 2013

Cartofi trasi in lapte cu lamaie si patrunjel

Este o alta metoda rapida de a prepara cartofii.Sunt excelenti si se pot servi ca garnitura la orice!
Aveti nevoie de:
-un kg de cartofi  nu foarte mari
-250 ml de lapte, o lingura de smantana
-un catel de usturoi
-o lingurita de nucsoara
-o legatura de patrunjel cu tot cu codite
-zeama de la o lamaie
-ulei de masline, sare si piper
Cartofii se curata (stiu ca o sa fie migalosi!) si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt aproape fierti(sa fie mai al dente!) se pun intr-o tigaie incinsa .Se stropesc cu ulei de masline si se adauga usturoiul tocat.Cand acesta incepe sa-si schimbe culoarea, se stinge totul cu zeama de lamaie.Se adauga apoi laptele si nucsoara.se lasa sa scada adaugand si coditele de la patrunjel,tocate marunt.

Cand totul a scazut bine, se ia de pe foc, se adauga smantana,se amesteca totul bine, se sareaza si pipereaza dupa gust.Jumatate din cantitatea de patrunjel se aduga si ea, daca e nevoie mai stropiti cu un pic de ulei de masline si amestecati iar totul bine.Se presara cu restul de patrunjel si se serveste.  
Se poate servi atat calzi ,cat si reci ! Este simplu, rapid si gustos!

Pofta Buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu