Translate

miercuri, 25 septembrie 2013

Salata cu peste afumat

Este o salata simpla, satioasa, care poate inlocui foarte bine o masa, fie ea pranz sau cina!
Aveti nevoie de:
- 300 gr cartofi
- 200 gr peste afumat (eu am avut niste sardine afumate)
- 2 mere (sau nectarine mai tari)
- 2 fire ceapa verde, 2 lingurite capere 
- o legatura busuioc verde
- 1/2 de fenicul
- zeama de la 2 lamai
- ulei de masline, sare si piper
Cartofii se spala si se pun la fiert, in coaja, intr-o oala cu apa si sare. Atentie sa nu-i fierbem prea mult, ca sa nu se sfarame. Pestele se curata de oase si se pune sa stea in 1/4 din cantitatea de zeama de lamaie cu o lingurita de capere zdrobite. Merele si feniculul se spala si se taie betigase sau felii subtiri. Ceapa si busuiocul se toaca  marunt. Cand cartofii au fiert, ii scoatem, ii curatam de coaja, ii taiem cubulete si ii punem intr-un bol de salata. Ii stropim cat sunt calzi cu ulei de masline si iar 1/4 din zeama de lamaie. Adaugam ceapa, restul caperelor si busuiocul si amestecam bine. Lasam un pic sa se mai raceasca (nu mult!) si venim si adaugam si pestele afumat, merele si feniculul. Amestecam bine si adaugam si restul de zeama de lamaie si mai stropim totul cu ulei de masline. Se sareaza si pipereaza dupa gust si dorinta.



Salata este mai delicioasa daca o lasam sa se mai odihneasca apoi 15-30 de minute.Totul devine magie alaturi de felii de paine prajita date cu usturoi si stropite cu ulei de masline!


Pofta Buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu