Translate

luni, 17 februarie 2014

Tocanita de ciuperci cu rucola

Eram la niste prieteni,care mi-au pus in brate o caserola de champignon si m-au rugat sa fac ceva cu ele .Asa ca mi-a iesit asta.Este o tocanita simpla, excelenta ca garnitura pentru carnuri,paste sau pentru cei care tin post sau sunt vegetarieni!! Se face repede , nu este scumpa si este savuroasa!
Aveti nevoie de:
-o caserola de 500 gr de champignon
-4-5 catei de usturoi
-2-3 maini de rucola
-200 ml de suc de rosii(daca are si pulpa e excelent)
-o lingurita de cimbru
-ulei de masline, sare si piper
Se spala ciupercile bine.Se taie apoi, dupa dorinta sau imaginatie, in bucati sau feliute(se pot lasa si intregi daca nu sunt foarte mari).Se pun la calit intr-o tigaie cu ulei de masline.Se presara peste ele si cimbrul si se amesteca bine.Usturoiul se curata si se marunteste, adaugandu-se si el peste ciuperci.Se lasa sa se inmoaie si sa-si lase bine apa.Cand a scazut, se adauga rucola maruntita in mana (adica rupta!).Se mai lasa impreuna inca 2-3 minute , dupa aceea se stinge totul cu sucul de rosii.Se sareaza si pipereaza dupa gust si dorinte.Se mai lasa pe foc doar sa fiarba si sa mai scada un pic, dupa care se serveste!
Este o combinatie simpla si savuroasa, care asa cum am mai spus se poate servi alaturi de carnuri sau paste, si merge chiar si ca fel principal pentru vegetarieni alaturi de o mamaliguta !!


Pofta Buna !!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu