Translate

miercuri, 26 februarie 2014

Salata de "cous-cous" cu praz si camembert

Am pus cous-cous in ghilimele, pentru ca am folosit, pentru prima oara, aceste paste fainoase ,care se gasesc in comert ,sub numele de cus-cus.Seamana cu , cous-cous-ul original ,dar in rest nu are nici o legatura, practic este o pasta fainoasa care seamana cu pastele risi(oricum la sfarsitul retetei o sa va pun o poza cu ce am avut!).Si acum sa va spun ce am facut cu ele!
Aveti nevoie de:
-1/2 punga de cus-cus("cous-cous")
-2 fire de praz
-70 gr de camembert(voi alegeti producatorul)
-o mana de busuioc verde
-un fenicul, o lamaie,un mar
-ulei de masline, sare si piper
-o lingurita de fulgi de ardei iute 
Se pune o oala cu apa cu sare pe foc.Cand apa fierbe se adauga cus-cus-ul si se fierbe conform indicatiilor de pe pachet.Prazul se curata, spala si se taie rondele.Busuiocul se marunteste.Camembertul se taie in cubulete si se amesteca apoi cu un pic de ulei de masline si fulgii de ardei iute .Feniculul si marul se spala si se taie in feliute subtiri .Cand cus-cus-ul a fiert, se scurge si se stropeste cu apa rece.Se pune apoi intr-un bol de salata si se amesteca cu rondelele de praz si ulei de masline.Se adauga si zeama de la lamaie ,feniculul si  marul.Se amesteca totul bine, adaugand si jumatate din cantitatea de busuioc maruntit.Se sareaza si pipereaza dup dorinta.La final se incorporeaza si bucatile de camembert(acoperite de fulgi de ardei) si dupa dorinta se mai adauga si fulgi de ardei iute.
Culorile acestei salate(alb-verde cu un pic de rosu!),nu sunt unele dintre cele mai captivante, in schimb textura si aromele amestecului compenseaza si pentru culoare. De la cremos la crocant, de la dulce la sarat, suntem plimbati intr-o  intreaga paleta de simturi!Este excelenta ca prim fel dar merge si ca fel principal!


Pofta Buna !!!!


PS:Asa arata cus-cus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu