Aveti nevoie de:
*pentru dressing
-un ou
-3-4 linguri de ulei de masline
-zeama de la o jumatate de lamaie
-un iaurt de 100 ml
-o mana de busuioc verde tocat
-sare si piper
*pentru salata
-o salata verde mica
-o mana de valeriana verde
-un fenicul, 1/2 de rodie
-1 castravete, 3-4 champignon
-100 gr prosciutto (sau alt tip de sunca crud-uscata)
-50 gr camembert
-3 felii de paine
-2 catei de usturoi, ulei de masline
Primul lucru pe care il facem este sa frecam feliile de paine cu usturoi, le stropim cu ulei de masline si le bagam in cuptor sa se coaca.Dupa ce se coc binepe ambele parti , se scot sa se raceasca si se taie cubulete,ca pe niste crutoane.Facem apoi dressingul, punand toate ingredientele intr-un vas inalt si utilizand mixerul vertical ,obtinem rapid un sos cremos , pe care il bagam sa se "linisteasca" in frigider pentru 10 min.
"Prelucram" apoi ingredientele pentru salata:salata verde se spala si se rupe in bucati mici, valeriana se mai curata un pic de radacinute,ciupercile se spala si se taie felii,feniculul se taie betigase subtiri,castravetele se taie cubulete si se scot semintele din jumatatea de rodie.Se amesteca totul bine .Prosciutto se rupe in fasii , camembert-ul se taie in cubulete si se presara peste verdeturi.Se adauga si dresssing-ul.
Se omogenizeaza salata amestecand bine.Se mai adauga dupa dorinta ,ulei de masline se sareaza si pipereaza dupa gust.La final punem deasupra si servim cu bucatelele de paine (crutoane)
Este o simfonie a gusturilor si a texturilor, imbinandu-se de la sarat la dulce,de la acru la aromat, de la cremos la crocant.Este asa cum am mai spus un bun compromis pentru masa de seara sau pranz !!!
Pofta Buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu