Translate

luni, 27 mai 2013

Ingredientul saptamanii 2 - Herbes de Provence

Herbes de Provence sau ierburi de Provence este un amestec de ierburi uscate din Provence, Franta . Ele au inceput sa fie comercializate sub acest nume , incepand cu 1970.


Acest amestec contine :cimbru ( 2 tipuri), oregano, busuioc ,fenicul ,oregano si levantica (lavanda).Totusi , nu exista o reteta finala , depinzand de fiecare producator sau consumator in parte .Este un amestec de verdeturi uscate, componentele sale si proportiile dintre ele variind in functie de producator. Cel mai adesea insa cimbrului i se datoreaza aroma predominanta. Se mai poate adauga salvie , rozmarin , maghiran,sa. Oarecum asemănător cu Bouquet Garni-ul , Herbs de Provence se deosebeşte prin prospeţimea adăugată de cimbru şi oregano, notele florale ale levănţicii şi aroma deosebită de savory (cimbru de vara).
Este un amestec excelent pentru carnuri si legume. Se poate folosi atat la inceputul "preparativelor" , cat si pe parcursul lor.Este bun ,inclusiv la fezandarea carnii sau a pestelui. Aroma este ideala atat pentru legumele la gratar , cat si la tocanite sau mancaruri.
Deci, daca nu va duceti in Provence(sau macar Franta) sa le achizitionati, se pot prepara si acasa (un pic mai complicat la nivelul gasirii ingredientelor),iar daca va e mai comod sa le cumparati , in Romania le puteti gasi la Magazinul de Mirodenii.
Pentru conservarea calităţilor sale deosebite, ţineți amestecul într-un recipient închis ermetic, la loc răcoros, întunecat şi uscat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu