Translate

luni, 20 mai 2013

Cartofii noi

Din pacate in Romania , daca nu ai o gradina proprie, cartofii noi romanesti nu-i gasesti decat o perioada  scurta de timp- jumatatea primavara pana la inceputul verii.In alte perioade ii gasesti doar din import. De aceea ma grabesc sa vi prezint , pentru ca sunt in sezon.
Cartofii noi sunt un pic diferiti fata de banalii cartofi din restul anului.Un cartof nou are doar 25 de calorii si o serie de cnutrieni care nu ar trebui sa lipseasca dint-o alimentatie sanatoasa. Cartofii noi au un continut mare de vitamine ca vitamina C, vitamina B ,acid folic, precum si  potasiu,magneziu si fier. Ei sunt buni pentru a combate tensiunea arteriala plus alte afectiuni cardiovasculare , plus cantitatea de fibre ajuta la santatea sistemului digestiv si a intestinelor. Totodata este un bun remediu (hic!?) pentru combaterea stresului (regenerarea sistemului nervos).
Acestea au fost detaliile tehnice, nu am adaugat nimic insa referitor la gustul lor, care este unul exceptional ! Recunosc sunt un mare fan al lor!!!
Merg in diverse combinatii si in multe moduri sa fie pregatiti (inclusiv prajiti!!!hic! )
Eu va recomand sa-i consumati si sa profitati in aceasta perioada de ei !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu