Aveti nevoie de:
-1 kg de pulpa de porc
-2 dovlecei
-3 fire de praz
-350 gr ciuperci
-4 catei de usturoi
-200 ml smantana
-o legatura de patrunjel , o mana de cimbru verde
-o lingurita de sos Worcestshire
-ulei de masline,sare si piper
Prazul se curata si se taie bucati(doar partile mai groase si compacte), separat de frunzele de la capat pe care le maruntim.Dovleceii se spala si se taie bucati.Ciupercile se spala si se taie feliute.Usturoiul se curata si se marunteste.Patrunjelul si cimbrul se toaca si ele marunt.La patrunjel maruntim si coditele.
Se grijeste pulpa de porc de pielite si se taie felii subtiri.Se stropesc feliile de carne cu ulei de masline, sos Worchestshire si se presara cu un pic de cimbru tocat.Se ia o tigaie non-aderenta mai mare si se pune la incins.Cand s-a incins, se pun sa se rumeneasca feliile de carne pe fiecare parte .Cand s-au rumenit se scot separat sa se odihneasca.In aceiasi tigaie ,adaugam ulei de masline sa se incinga.Punem frunzele de praz(atentie nu bucatile!) si feliile de ciuperci .Dupa 2-3 minute adaugam sa se inmoaie si bucatile de praz. Adaugam apoi usturoiul,restul de cimbru si coditele de patrunjel tocate.Mai lasam 5 minute si punem peste si dovlecelul bucati.Cand totul s-a inmuiat ,adaugam si bucatile de carne, lasam sa se imbine toate aromele.Punem la sfarsit si smantana, lasam sa mai dea un clocot, saram si piperam dupa gust, presaram si restul de patrunjel tocat si se poate servi.
Este excelenta cu o mamaliguta alaturi si o Feteasca Regala , bine racita si servita cu moderatie !!!Pofta Buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu