Translate

joi, 1 august 2013

Pulpa de vitel la capac

Este una dintre cele mai savuroase si fragede metode de a pregati o pulpa de vitel. Nu este dificila, iar rezultatul este unul excelent !
Aveti nevoie de :
-1-1,5 kg pulpa de vitel
-2 morcovi, o ceapa
-6 catei de usturoi
-o mana de cimbru verde
-3 frunze de dafin
-4 linguri bulion de rosii
-ulei, sare si piper
Pulpa se curata de pielite, se spala si se pune la fiert intr-un litru de apa cu sare si frunzele de dafin , pentru o ora.De cate ori este nevoie se spumuieste. Dupa o ora , se scoate pulpa,pastrandu-se zeama(supa)in care a fiert, si se taie in felii de 1 cm.Feliile se pipereaza .Se ia o cratita mai intinsa si se pune pe aragaz cu ulei la incins.Se adauga si feliile de vitel , 1/2 din cimbrul maruntit si usturoiul tocat .Morcovii se taie felii , ceapa se taie julienne si se adauga peste carne.Se lasa sa se caleasca totul 2-3 min(ca sa-si traga aromele), dupa care se stinge cu supa pastrata (de vitel si dafin).Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba totul la foc mic pentru inca o ora , dupa care adaugam bulionul si restul de cimbru maruntit , potrivim de sare si piper si mai lasam aproximativ 20-30 min ,tot cu capacul pus, pana totul devine fraged . 
Daca doriti un sos mai picant , in momentul cand adaugati bulionul se poate adauga si 1/2 lingurita de fulgi de ardei iute uscat.Totul devine dulce(de la morcov)-iute!!
Se poate servi cu garnitura sau fara, insa cel mai important este sa aveti alaturi si un pahar de Feteasca Neagra! Asa cum am mai spus, totul se transforma in magie!


Pofta Buna !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu