Este buna si hranitoare, iar pe
deasupra este rapid de facut!! O sa o prezint cu un "optional", cei
care tin post sau regim sa nu tina cont de el!!
Aveti nevoie de:
- 300 gr de fasole pastai,
- 2 ardei
grasi
- 1 dovlecel,
- o ceapa
- 3 cartofi,
- o radacina de telina
- 2 morcovi,
- frunze si tulpine de
telina
- 1 pastarnac,
- o legatura de leustean
verde
- 3 linguri bulion
- 2 cani de zeama acra de corcoduse (a facut sotia mea din corcoduse culese din curtile prietenilor)
- 1 lingura ulei,
- sare si piper
- optional: un iaurt si un ou
Toate legumele se spala si unde e
nevoie se curata.
Se toaca ceapa,
ardeiul, morcovul, pastarnacul, frunzele si tulpinele de telina
marunt. Dovlecelul, caroful si telina se taie in cubulete mai mari. Se ia o oala
de ciorba si se pune pe foc, cu ulei, la incins. Se pune la calit jumatate din
cantitatea de ceapa, morcov si ardei tocat. Se adauga si tulpinile tocate de
telina.
Cand incep sa-si schimbe culoarea se
stinge totul cu 2 litri de apa. Se adauga la fiert telina cubulete, frunzele de
telina si restul de morcov, pastarnac, ceapa si ardei tocat. Se pune
capacul si se lasa la fiert 15 minute. Apoi se adauga fasolea pastai. Se mai
lasa 10 minute si se adauga si cartofii si dovleceii. Dupa inca 10 minute se
adauga si bulionul. Cand totul e aproape fiert se pune zeama de corcoduse. O mai
lasam sa dea in 3-4 clocote, o potrivim de sare si piper, presaram leusteanul
tocat si o dam de pe foc, sa se linisteasca, cu capacul pus. Optional, batem oul cu iaurt si un pic de zeama din
ciorba, iar inainte sa luam de pe foc oala o dregem cu acest amestec si apoi
presaram leustean.
Eu am facut varianta cu
"optional" si a iesit delicioasa!
Pofta Buna!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu