Translate

vineri, 2 august 2013

Ciorbita de legume

Este buna si hranitoare, iar pe deasupra este rapid de facut!! O sa o prezint cu un "optional", cei care tin post sau regim sa nu tina cont de el!!
Aveti nevoie de:
- 300 gr de fasole pastai, 
- 2 ardei grasi
- 1 dovlecel,
- o ceapa
- 3 cartofi, 
- o radacina de telina
- 2 morcovi, 
- frunze si tulpine de telina
- 1 pastarnac, 
- o legatura de leustean verde
- 3 linguri bulion
- 2 cani de zeama acra de corcoduse (a facut sotia mea din corcoduse culese din curtile prietenilor)
- 1 lingura ulei,
- sare si piper
- optional: un iaurt si un ou
Toate legumele se spala si unde e nevoie se curata.



Se toaca ceapa, ardeiul, morcovul, pastarnacul, frunzele si tulpinele de telina marunt. Dovlecelul, caroful si telina se taie in cubulete mai mari. Se ia o oala de ciorba si se pune pe foc, cu ulei, la incins. Se pune la calit jumatate din cantitatea de ceapa, morcov si ardei tocat. Se adauga si tulpinile tocate de telina.



Cand incep sa-si schimbe culoarea se stinge totul cu 2 litri de apa. Se adauga la fiert telina cubulete, frunzele de telina si restul de morcov, pastarnac, ceapa si ardei tocat. Se pune capacul si se lasa la fiert 15 minute. Apoi se adauga fasolea pastai. Se mai lasa 10 minute si se adauga si cartofii si dovleceii. Dupa inca 10 minute se adauga si bulionul. Cand totul e aproape fiert se pune zeama de corcoduse. O mai lasam sa dea in 3-4 clocote, o potrivim de sare si piper, presaram leusteanul tocat si o dam de pe foc, sa se linisteasca, cu capacul pus. Optional, batem oul cu iaurt si un pic de zeama din ciorba, iar inainte sa luam de pe foc oala o dregem cu acest amestec si apoi presaram leustean.


Eu am facut varianta cu "optional" si a iesit delicioasa!


Pofta Buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu