Translate

marți, 13 august 2013

Mini-Kebab cu sos de iaurt cu castraveti

Foarte gustos, rapid si savuros, atat ca aperitiv, cat si ca fel principal! Singura problema, pe care puteti sa o aveti, este la gasirea ingredientelor si a condimentelor! Dar le gasiti pe toate in comert!
Aveti nevoie de:
*pentru mini-kebab:
- 350 gr de carne de berbecut tocata (puteti folosi miel si chiar si amestec de porc cu vita)
- 2 oua, 3 catei de usturoi
- o felie de paine toast inmuiata in lapte
- o leg patrunjel tocat
- coriandru pudra, chimion si cimbru macinat (puteti folosi si un amestec turcesc pentru carne tocata - se gaseste in comert sub denumirea de Kofte Bahari)
- sare si piper
*pentru sos:
- 300 gr iaurt gras
- 2 castraveti
- o mana de marar tocat
- zeama de la 1/2 de lamaie
- ulei de masline, sare si piper
Amestecati carnea tocata cu usturoiul tocat si painea inmuiata in lapte maruntita. Se adauga cele 2 oua, condimentele si patrunjelul tocat si se amesteca totul bine. Se sareaza si pipereaza dupa gust si se lasa amestecul 10 min sa se odihneasca la frigider. Dupa ce s-a odihnit, se scoate si incepem sa formam mici chiftelute in jurul unor frigarui. Le punem pe gratar si le rumenim frumos.
Separat, intr-un bol, varsam iaurtul si-l amestecam cu ulei de masline, marar si zeama de la lamaie. Castravetii se toaca in cubulete mici si se adauga si ei. Se ameteca bine, se sareaza si pipereaza dupa gust si se baga la frigider pana servim.



Servind mini-kebab-ul cu acest sos, practic combinam doua influente (cea turceasca cu cea greceasca!), insa combinatia este excelenta si racoroasa!


Pofta Buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu