Foarte gustos,
rapid si savuros, atat ca aperitiv, cat si ca fel principal! Singura problema,
pe care puteti sa o aveti, este la gasirea ingredientelor si a
condimentelor! Dar le gasiti pe toate in comert!
Aveti nevoie de:
*pentru mini-kebab:
- 350 gr de carne de berbecut tocata (puteti folosi miel si
chiar si amestec de porc cu vita)
- 2 oua, 3 catei de usturoi
- o felie de paine toast inmuiata in lapte
- o leg patrunjel tocat
- coriandru pudra, chimion si cimbru macinat (puteti folosi
si un amestec turcesc pentru carne tocata - se gaseste in comert sub denumirea de Kofte
Bahari)
- sare si piper
*pentru sos:
- 300 gr iaurt gras
- 2 castraveti
- o mana de marar tocat
- zeama de la 1/2 de lamaie
- ulei de masline, sare si piper
Amestecati carnea tocata cu usturoiul tocat si painea inmuiata in lapte maruntita. Se adauga cele 2 oua, condimentele si patrunjelul
tocat si se amesteca totul bine. Se sareaza si pipereaza dupa gust si se lasa
amestecul 10 min sa se odihneasca la frigider. Dupa ce s-a odihnit, se scoate si
incepem sa formam mici chiftelute in jurul unor frigarui. Le punem pe gratar si
le rumenim frumos.
Separat, intr-un bol, varsam iaurtul si-l amestecam cu
ulei de masline, marar si zeama de la lamaie. Castravetii se toaca in cubulete
mici si se adauga si ei. Se ameteca bine, se sareaza si pipereaza dupa gust si
se baga la frigider pana servim.
Servind mini-kebab-ul cu acest sos, practic combinam doua
influente (cea turceasca cu cea greceasca!), insa combinatia este excelenta
si racoroasa!
Pofta Buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu