Translate

miercuri, 18 decembrie 2013

O salata mai de iarna

Este o salata aperitiv, mai ciudatica, dar gustoasa si satioasa! Ca de obicei, este simpla si rapida, interesanta din punct de vedere al aromelor si oricand poate fi un compromis pentru o masa de seara !!!
Aveti nevoie de:
-6 cartofi fierti in coaja
-o ceapa rosie de Buzau
-200 gr telemea sarata de capra
-2 castraveti murati
-2 mandarine
-un buchet de busuiooc verde
-ulei de masline, otet balsamic
-sare de mare si piper
Cartofii se curata de coaja si se taie bucati.Cat sunt inca calzi , se stropesc cu ulei de masline si se sareaza si pipereaza dupa gust.Se lasa apoi sa se odihneasca un pic.Ceapa se taie julienne, castravetii se taie cubulete.Busuiocul se marunteste.Mandarinele se curata si se taie fiecare feliuta in doua.Se freaca intr-o sosiera ,uleiul de masline cu otetul balsamic si jumatate din cantitatea de busuioc.Branza se taie si ea cubulete, se stropeste cu un pic de ulei de masline si se amesteca cu cealalta jumatate din cantitatea de busuioc verde maruntit.Incepem acum sa amestecam cu, cartofii in ordinea urmatoare:intai punem ceapa si se amesteca, adaugam si mandarinele si amestecam iar, venim si cu branza si castravetii si amestecam.La final se pune sosul si amestecam pentru ultima data.Dupa dorinta, se mai sreaza si pipereaz si se mai poate adauga ulei sau otet.Se presara cu busuic si se serveste.
Alaturi de felii de paine neagra prajita, pentru noi a fost un deliciu, o salta aperitiv care practic ne-a deschis papilele gustative pentru felurile urmatoare!!!


Pofta Buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu