Translate

luni, 24 martie 2014

Piure de urzici - 2 variante

O sa va prezint doua variante de piure de urzici, una clasica (cam cum stie toata lumea!) si una mai schimbata (cum imi place mie!).Prima este si de post , a doua e mai "pacatoasa".Amandoua retetele au in comun modul de spalare si pregatire a urzicilor.
Aveti nevoie:
-un kg de urzici
Var1:
-5 catei de usturoi tocati marunt
-o cana de faina
-2 linguri ulei de floarea soarelui
-sare si piper
Var2:
-5 catei de usturoi tocati marunt
-un cubulet de unt
-o cana de smantana
-sare si piper
Se curata si se lasa sa zaca o ora in apa rece urzicile.Se spala apoi bine,bine sa nu mai avem surprize ca ramane nisip intre frunze.Se pune o oala cu apa la fiert.Cand apa fierbe se adauga si urzicile bine spalate.Se lasa sa fiarba bine, pana se inmoaie.Se scot apoi, pastrandu-se apa in care au fiert(care este buna sa o bei si asa!).Daca sunt prea mari se mai maruntesc.Pana aici a fost partea comuna a retetelor. 
Var1:
Se pune la incins uleiul intr-o cratita.Se adauga si usturoiul.Se adauga la prajit si faina.Se stinge totul cu un pic din apa in care au fiert urzicile.Adaugam apoi urzicile, amestecam totul bine, mai adaugam dupa dorinta din apa in care au fiert urzicile,se sareaza si pipereaza dupa gust si se lasa totul sa mai dea in clocot si sa se lege.
Var2:
Se topeste untul, in care se adauga urzicile fierte.Se adauga si usturoiul tocat.Se lungeste 3/4 din cantitatea de smantana cu apa de la urzici, si se pune peste urzicile din cratita.Se sareaza si pipereaza dupa gust si se lasa la foc mic sa dea totul in 2-3 clocote.La sfarsit se pune si restul de smantana deasupra.

Amandoua variantele sunt delicioase si hranitoare, iar alaturi de o mamaliguta si doua oua "ochi" , totul devine o magie de primavara!!!


Pofta Buna !!! 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu