Translate

luni, 31 martie 2014

Crap umplut cu rucola,praz si fenicul

Este sezonul "dezlegarilor", pentru cei care tin post si se mai apropie si Floriile, asa ca o sa va prezint cum am pregatit ultima oara peste.De data asta am avut un  ciortan la 1,5 kg proaspat, proaspat!!
Aveti nevoie de:
-un ciortan de 1,5 kg(asta am avut eu , asta va prezint!)
-un fenicul
-5 fire de praz
-300 gr rucola
-2 lamai zemoase
-o lingurita de cimbru
-ulei de masline, sare si piper
Pestele se grijeste corespunzator de maruntaie si de solzi(au inceput din ce in ce mai multi vanzatori de peste sa-l si curete, dar e bine sa-l mai speli si sa-l verifici si tu !!)Se cresteaza apoi pe burta si pe spate, nu prea des,dar destul de adanc.Se unge cu ulei de masline si se sareaza si pipereaza dupa dorinta.Prazul si feniculul se curata si se taie felii.Se amesteca apoi cu rucola si lingurita de cimbru, se stropeste totul cu ulei de masline si zeama de la o lamaie.Se umple apoi burta pestelui cu aceasta umplutura, iar ceea ce ramane se pune "pat" intr-o tava de cuptor.Se aseaza pestele umplut deasupra.
Se stropeste totul cu ulei de masline si zeama de la cealalta lamaie.Se baga apoi in cuptorul preincalzit la 180 de grade.Din cand in cand se mai stropeste cu zeama din tava.Cand pestele s-a rumenit , totul e gata.
Nu este nici o problema daca o parte din "pat" s-a rumenit mai mult!

Se poate servi alaturi de cartofi natur sau orez.Savoarea  ingredientelor din umplura si "pat", combinate cu dulceata carnii de crap, fac ca totul sa devina o magie pentru papilele noastre gustative !!!Nu uitati sa fiti pregatiti sa stingeti aceasta magie, cu un demisec alb bine racit, care sa potriveasca toate lucrurile asa cum trebuie!!



Pofta Buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu