Translate

marți, 8 octombrie 2013

Supa de ceapa

Banuiesc ca celor care le place , stiu sa o faca , asa ca ma adresez acum celor care nu au facut-o pana acum si vor sa o incerce.Este o metoda dupa care , mie imi iese repede si delicioasa!!
Aveti nevoie de:
-1,5 kg de ceapa(galbena,alba,diamant)
-1 foaie de dafin
-1 mana de cimbru
-8 catei de usturoi
-1,5 l de supa de legume(merge si cea de pui sau de vita)
-ulei de masline,sare si piper
-1 bagheta frantuzeasca, 1 cubulet de unt(150 de grame)
-2 linguri de parmezan
Ceapa se curata si se taie julienne.Usturoiul se curata si se taie felii subtiri.Se ia o oala de ciorba , se pune pe foc mic, se adauga uleiul de masline si untul sa se topeasca si se pune ceapa, usturoiul, dafinul si cimbrul sa se caleasca si sa se inmoaie.Se acopera cu un capac si se lasa la foc mic pana se inmoaie bine totul , amestecand din cand in cand ,fiind atenti sa nu se lipeasca ceapa -cam 20-25 de minute.Se ia apoi capacul, se da focul mai tare si se lasa asa pana cand ceapa prinde un pic de culoare-atentie sa nu o ardeti!Se adauga apoi supa de legume, se potriveste de sare si piper,se da focul mic, se acopera si se lasa sa fiarba molcolm pentru inca maxim 20 de minute.Separat se ia bagheta se taie felii ,cam de 1 cm, se stropesc cu ulei de masline,cimbru si parmezan si se baga in cuptor sa se rumeneasca un pic.Se serveste fierbinte supa, punandu-se deasupra felia de bagheta rumenita si presarandu-se parmezan.
Mie imi place in mod deosebit aceasta supa , mi se pare excelenta si delicioasa!Este oricand o buna schimbare fata de ciorbele si supele noastre cu care suntem obisnuiti!


Pofta Buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu