Translate

luni, 21 octombrie 2013

Spaghete cu spanac si pulpa de pui la gratar

Este unul din felurile preferate ale lui Nica, se face repede si este delicios!
Aveti nevoie de:
-o pulpa dezosata de pui
-zeama de la o lamaie
-1/2 pachet spaghete
-500 gr spanac fiert (sau congelat)
-200 ml lapte
-o nucata de mozarella(sau cas dulce)
-o lingurita de Herbes de Provence
-o ceapa, 2 catei de usturoi
-ulei de masline,sare si piper
Pulpa de pui se spala si se aranjeaza de pielite si zgarciuri.Se sareaza si pipereaza, se pudreaza cu jumatate din cantitatea de HdP si se pune sa stea in zeama de lamaie amestecata cu un strop de ulei de masline pentru 10 minute.Ceapa si usturoiul , se curata si se toaca marunt si se pun la calit intr-o tigaie mai adanca cu ulei de masline.Cand incep sa prinda un pic de culoare se adauga si spanacul la calit pentru 2-3 minute.Dupa, se stinge totul cu lapte , se aduga restul de HdP si se lasa sa fiarba la foc mic.Separat se fierb in apa cu sare, spaghetele, al dente(scurtand timpul indicat pe pachet cu 2-3minute!) .Se pun apoi peste spanac, se amesteca bine si se lasa sa mai fiarba impreuna 2-3 minute.Daca spanacul este prea legat, se mai poate adauga 1-2 linguri din apa in care au fiert spaghetele.Mozarella(sau casul dulce) se rupe in bucati si se presara pe deasupra lasandu-se sa se topeasca.Intre timp se ia o tigaie grill de aragaz, se sterge cu un servet imbibat in ulei si se pune la incins pe foc.Se frige apoi pulpa dupa dorinta si placere.Se servesc impreuna. 
Nica de fiecare data este incantat de acest fel de mancare, pe care el il adora!!Este sanatos si savuros , asa ca-l inteleg de ce ii place !!


Pofta Buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu