Translate

luni, 12 august 2013

Crostini cu peste afumat

Daca sunteti in cautarea unui aperitiv gustos,rapid si fatos , va recomand aceasta reteta de crostini cu peste afumat.Este excelenta si potrivita pentru serile de vara !!
Aveti nevoie de:
-1 bagheta de paine(de care doriti!)
-1/2 varza dulce
-2 catei de usturoi
-2 bulgari de mozarella taiati felii
-150 gr peste afumat(macrou,hering,sardina,orice)
-ulei de masline,sare si piper
Bagheta se taie feliute , se aseaza intr-o tava,se stropesc feliutele cu ulei de masline si se pun in cuptor la prajit.Varza se toaca fasii subtiri si se caleste in ulei de masline cu usturoiul tocat.La nevoie mai adaugam un pic de apa ,ca sa se inmoaie bine.La sfarsit se sareaza si pipereaza dupa gust.Se scot feliile de bagheta din cuptor .Pestele afumat se imbucateste si se verifica sa nu mai aiba oase(pentru mai multa savoare puteti sa-l mai tineti si in zeama de lamaie 10 min).Pe feliile de bagheta se pune apoi o portie de varza , o bucata de peste afumat si se acopera totul cu o felie de mozarella. Se mai baga la cuptor cat sa se topeasca mozarella. Se servesc calde. 
Sunt un bun compromis pentru un aperitiv sau chiar o cina  frugala. Un rose sau un vin alb demisec, bine racit completeaza de minune totul !!

Pofta Buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu