Translate

vineri, 27 mai 2016

Cous-cous cu praz si ciuperci

Simplu,gustos, rapid ! Te scoate oricand din belea cand ai nevoie de o garnitura sau chiar un fel rapid!
Aveti nevoie de:
-200gr cous-cous
-2 fire de praz
-o cepa mica
-10 ciuperci
-o mana de cimbru proaspat
-o jumatate de lamaie
-sare,piper,ulei de masline
Puneti cous-cous-ul intr-un bol si acoperiti-l cu apa fierbinte.Sa stea cam 15minute.Intre timp taiati ceapa marunt si prazul in bucati , cat degetul.Puneti la calit , in ulei de masline,intr-o tigaie ceapa si prazul.Taiati bucati si ciupercile si adaugati-le asa sa se inmoaie un pic si sa-si lase apa.Adaugati si cimbrul tocat ,un pic la calit, sa-si lase aroma.Intr timp cous-cous-ul  atras toata apa.Il adaugati peste ceapa,praz si ciuperci si amestecati bine,Lasati-l sa traga bine toate aromele, dupa care stingeti totul cu apa fierbinte.Lasati sa scada totul si sarati si piperati dupa gust.
Se poate servi atat cald , cat si rece !Dupa preferinte la calit odata cu ceapa , puteti pune si un var de fulgi de ardei iute, pentru o "picanterie" in plus!
Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu