Rulouri de praz la gratar
Excelente, rapide si savuroase, in spiritul tipic romanesc al ...sarmalei si al micului, am facut un praz umplut la gratar:
Ingrediente:
-2-3 fire de praz cat mai drepte
-500 gr carne tocata amestec(porc,vita,oaie-ce combinatie doriti)
-o ceapa rosie mica
-doua oua
-cimbru,oregano
-sos Worchestshire
-sare si piper
Prazul se spala si se taie bucati de 15cm.Incercati sa scoateti fiecare strat de pe tija cat mai intreg(cel putin cele mai mari).Se lasa separat fiecare tubulet scos si se stropesc un pic cu ulei de masline..
Ceapa rosie se toaca marunt.Se amesteca bine cu, carnea tocata.Se adauga si cele doua oua si se amesteca bine.Se mai pune o lingura de sos Worchestshire, se presara cimbru si oregano.Se ssareaza si pipereaza dupa gust.
Umplem apoi fiecare tub de praz cu umplutura creata.Se pun pe gratar, la foc domol.
Este posibil sa se mai desfaca cate un tub , dar nu este bai.Prazul se va carameliza la exterior si umplutura se va face incet incet.
La final totul devine o nebunie!Se pot combina cu orice tip de garnitura , dar va recomand un sos de iaurt cu hrean!
Ingrediente:
-2-3 fire de praz cat mai drepte
-500 gr carne tocata amestec(porc,vita,oaie-ce combinatie doriti)
-o ceapa rosie mica
-doua oua
-cimbru,oregano
-sos Worchestshire
-sare si piper
Prazul se spala si se taie bucati de 15cm.Incercati sa scoateti fiecare strat de pe tija cat mai intreg(cel putin cele mai mari).Se lasa separat fiecare tubulet scos si se stropesc un pic cu ulei de masline..
Ceapa rosie se toaca marunt.Se amesteca bine cu, carnea tocata.Se adauga si cele doua oua si se amesteca bine.Se mai pune o lingura de sos Worchestshire, se presara cimbru si oregano.Se ssareaza si pipereaza dupa gust.
Umplem apoi fiecare tub de praz cu umplutura creata.Se pun pe gratar, la foc domol.
Este posibil sa se mai desfaca cate un tub , dar nu este bai.Prazul se va carameliza la exterior si umplutura se va face incet incet.
La final totul devine o nebunie!Se pot combina cu orice tip de garnitura , dar va recomand un sos de iaurt cu hrean!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu