Translate

vineri, 20 mai 2016

Mancarica de naut cu varza

Imi place nautul !Este satios , gusts si sanatos.Am incercat sa -l gatesc si un pic altfel si am ajuns la combinatia cu varza dulce, combinatie de care am fost  incantat. Sper sa va placa si voua!
Aveti nevoie de:
-300gr naut uscat(puteti folosi si in conserva)
-o legatura ceapa verde
-3 fire usturoi verde
-1/2 varza dulce
-o cana de supa (de legume sau pui)
-o conserva rosii tocate
-o mana de cimbru proaspat
-o lingurita de fulgi de ardei iute
-sare,piper,ulei
Nautul se pune la inmuiat de cu seara.A doua zi se  pune la fiert(la foc domol, sa nu se sfarame), cam o ora, o ora si jumatate.(Daca luati la conserva sariti peste aceasta etape).Ceapa verde si usturoiul se toaca marunt si se pun intr-o cratita cu ulei , la calit.Adaugati si fulgii de ardei.Cand s-au inmuiat, adaugati si nautul.Se lasa vreo 5 minute, amestecand , ca sa-si traga toate aromele.Se adauga si rosiile si se stinge totul cu supa de pui.
Varza se taie fideluta si se adauga si ea impreuna cu cimbrul.Se lasa totul sa mai fiarba impreuna ,vreo 30 de minute, adaugand dupa nevoie supa de pui.Se sareaza si pipereaza dupa gust si se serveste!
Este excelenta ca garnitura, ba eu si mai mult am amestecat spre finalul degustarii si cu un pic de pui rotisat , iar rezultatul a fost unul foarte bun!
Pofta Buna!


PS:scuze ptr greseala linte-naut

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu