Translate

vineri, 18 decembrie 2015

Salata de cous-cous cu praz si fenicul

Salata de cous-cous cu praz si fenicul

Sa fie la revenire si o reteta  de post(suntem inca in post!).Va propun o salata care merge bine si ca salata -aperitiv cat si ca garnitura!
Aveti nevoie de :
-cous-cous 50gr
-1 fir de praz
-un fenicul
-ulei de masline
-o ceapa mica rosie
-o lamaie
-sare si piper
Eu fac un cous-cous rapid astfel: se pune cous-cous-ul intr-un bol de salata.Se toarana peste el o cana de apa fierbinte si se lasa sa traga bine toata apa.Dupa ce atras toata apa se stropeste cu ulei de masline(nu foarte mult)si se amesteca bine.Ceapa rosie se toaca marunt si se aduga imediat dupa ulei, amestecandu-se bine.
Prazul se spala,curata si se taie in bucati mici.Se pune la calit in putin ulei , cat se prinda un pic de culoare.Feniculul se taie betigase.Se amesteca totul cu ,cous-cous-ul .Dupa gust se mai poate pune un pic de ulei si se sareaza si pipreaza.Se stropeste totul cu zeama de la lamaie si se amesteca iar.
Se poate servi atat cald sau se poate lasa sa se raceasca.Este delicios in ambele situatii!Cei ce nu tin postul, pot presara niste parmezan deasupra , pentru o savoare in plus!

Un comentariu:

  1. Feniculul se caleste si el cu prânzul sau se pune proaspăt in salată?

    RăspundețiȘtergere