Translate

duminică, 13 iulie 2014

Pepenii rosii - cum ii alegem pe cei copti

A inceput sezonul lor!Pe langa ca sunt deliciosi sunt si foarte sanatosi!Despre ei si beneficiile lor o sa va povestesc alta data.Se gasesc in toate pietele , sunt mai multe tipuri si zone de productie: de la celebrii "de Dabuleni" pana la cei din Balta Brailei sau zona Tecuciului . Incercati sa mergeti pe cei traditionali, cu toate ca au aparut si soiuri multe de import.

Mai jos o sa dau o preluare de pe Gustos.ro , referitoare la modul cum ii alegem pe cei copti , in varianta fara incercare:
Pepenii rosii au inceput deja sa fie omniprezenti pe tarabele din piete. Dar in momentul in care cumparam aceste fructe trebuie sa fim foarte atenti! Este neplacut cand ajungem acasa, iar pepenele nu are deloc gustul la care ne asteptam. Pentru a alege un pepene potrivit, trebuie sa luam in calcul cateva lucruri, printre care se numara forma, aspectul sau chiar culoarea coditei.

Ridica pepenele. Fie ca este mic sau mare, un pepene trebuie sa fie greu pentru marimea lui. Asadar, daca vei avea de ales intre doi pepeni de aceeasi marime, opteaza pentru cel mai greu!
Cauta-i punctul galben. Punctul de coacere se afla in partea opusa cozii si trebuie sa fie neaparat galben. Daca este verde sau alb, inseamna ca pepenele nu este copt.
Bate cu degetul in pepene. Daca se aude un sunet gol in interiorul sau, pepenele este cu siguranta copt!
Uita-te la codita. Daca aceasta este uscata, inseamna ca pepenele a fost cules de multe zile. Asadar, opteaza pentru pepenii care au coada inca verde
Observa-i forma. In general, un pepene bun are o forma simetrica, ovala sau rotunda. Pepenii deformati sau turtiti la un capat trebuie evitati!
Fii atent la coaja. Coaja unui pepene trebuie sa fie cat mai lucioasa. Acest lucru indica faptul ca pepenele a ajuns la maturitate.   "

Aceasta preluare, mi s-a parut una destul de pertinenta si folositoare


Pofta Buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu